Pàgina d'inici > Brevets > Èxit dels cicloturistes catalans a la PBP 2011

Èxit dels cicloturistes catalans a la PBP 2011


Un cop finalitzada, amb l’ajut de Francesc Porta, representant de l’ACP a Catalunya, anem a analitzar els resultats d’aquesta disetena edició de la Paris-Brest-Paris Randonneur.

Dels 72 catalans inscrits, 69 van estar a la sortida, 10 van abandonar i 59 van acabar, tres dels quals estan pendents de resoldre una petita incidència que els doni pas a la homologació. Amb el 14,5% és l’edició amb el més baix percentatge d’abandonaments. El motiu l’hem de buscar en la bona climatologia que ha fet. En cap moment el vent es va fer notar, era suau i, curiosament, empenyia tant a l’anar com al tornar.

Paris-Brest-Paris 2011

Normalment la sortida de 84 hores, a les 5 del matí, era la sortida amb menys abandonaments. Aquest any ha anat a l’inrevés: 4 abandons sobre 17, que representa el 23,4%. Comparat amb la sortida de 90 hores, entre les 6 i 8 del vespre, amb 3 abandons sobre 32 participants (un 9,3%) que és una xifra molt baixa. L’explicació la tenim en la pluja, que va castigar els participants d’aquesta sortida, que van suportar pluges intenses i continuades, amb tempesta de llamps durant tot el dilluns des de mig matí fins les 12 de la nit. Les sortides de 80 i 90 hores es van estalviar aquest aiguat, excepte els més endarrerits que van agafar una mica d’aquesta inestabilitat.

De les tres incidències abans comentades, una correspon a la caiguda de Martí Flores, que no va poder esquivar una montonera davant seu i es va luxar les costelles quan li faltaven 400 qms. A Tinteniac no el van poder atendre i, a l’arribar a Fougeres, el metge el va retenir tres hores per controlar el seu estat. Després, amb calmants, va continuar fins l’arribada però va completar el recorregut amb dues hores de retard. Esperem que l’organització tingui en compte aquestes circumstàncies i l’hi homologuin la seva setena PBP.

L’altra incidència afecta a la parella Joana Nuvau i Ignasi Solernou. Ells van acabar la PBP amb 88 hores i 36 minuts, més o menys com tots els anys. Aquest cop anaven sense cotxe acompanyant. Al control de Dreux es veu que els controladors estaven esgotats i es van oblidar de posar el segell de pas al carnet de ruta. Queda pendent comprovar la resta de passos i esperem que tot quedi com una anècdota i tinguin la Joana la seva tercera PBP i el Ignasi la seva sisena.

Paris-Brest-Paris 2011

L’actuació de les tres dones ha estat un èxit ja que les tres van acabar. L’Anna Ramírez, del Club Ciclista Montgrí, va acabar en menys de 65 hores. L’Ariadna Cambronero del Galvesport de Barcelona ho va fer en menys de 82 hores i la Joana Nuvau de Penya Ciclista Bonavista, tal com s’ha dit abans, va acabar en menys de 89 hores.

També cal remarcar la desena finalització amb èxit del Francesc Porta. Això significa portar més de 40 anys de dedicació al món de la llarga distància cicloturista. Tota una fita!

Els abandonaments més sonats van ser el del Joan Manel Martínez, 68 anys, de l’Esport Ciclista Valls, que es va fer un trau a la cama al caure-li la bici a l’aparcament de Carhaix. Les dents del plat li van fer un tall que va necessitar vuit punts de sutura i l’obligació de no seguir pedalejant. A Carhaix també va tenir que abandonar el més veterà dels catalans, en José García, de 72 anys, del Club Ciclista Sant Celoni. Es va trobar acorralat per la pluja, el fred i la mullena i, davant aquests contratemps i amb la inseguretat de la nit, va plegar.

Paris-Brest-Paris 2011

La Penya Ciclista Bonavista, que el 2003 i 2007 va obtenir el premi com a club amb més participants (12) sense abandonaments, enguany amb 15 participants i 2 abandonaments té més difícil aconseguir aquesta fita. De totes maneres cal destacar que, a l’hora de la sortida, en Pere Martí no estava del tot recuperat dels brevets superexigents que ell mateix s’havia capficat en tirar endavant. Tenia dubtes en prendre la sortida però al final va optar en fer-ho. Tots junts amb el seu grup van acabar. Tot un èxit pel que representa portar un grup de nou a la teva esquena. Ell va aconseguir la seva setena PBP.

Els clubs que no van patir cap abandonament van ser la Penya Ciclista Barberà de Barberà del Vallès i el Terra Bike de Barcelona amb tres participants. Amb 2 participants el Probike de Montcada, el Club Ciclista Granollers, el Club Ciclista Ripollet, l’Esport Ciclista Manresà i el Galvesport de Barcelona.

A tots, els tres inscrits que no van poder sortir, als deu que van sortir i no van poder acabar i als 59 que sí van tastar l’emoció de l’arribada es mereixen un fort aplaudiment. Uns per haver-ho intentat, que ja és molt, i la resta per la seva constància i domini de la fòrmula Randonneur.

A continuació us adjuntem uns enllaços amb cròniques i fotos d’aquesta PBP 2011:

Club Ciclista Sant Celoni
Blog de “Er Capi”
Blog de Alfredo Hernández
Blog de Vicente Roig
Blog de Fran Vacas
Penya Ciclista Massamagrell

Categories:Brevets
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: