Pàgina d'inici > De tot una mica > Catalunya acollirà la reunió del BIG el mes de juliol

Catalunya acollirà la reunió del BIG el mes de juliol


Entre els dies 7 i 13 de juliol de 2014 es celebrarà a Catalunya la tretzena edició de la trobada del Repte BIG, que estarà coordinada per Claudi Montefusco.

Aquesta temporada, els ciclistes participants -que està previst que vinguin de diversos països com Bèlgica, Holanda, França, Itàlia o Regne Unit- podran gaudir d’algunes de les ascensions més mítiques del territori català que, a més, pertanyen a la llista BIG com ara el Turó de l’Home, el Coll de Bracons o el Port de la Bonaigua, entre d’altres.

El BIG és una organització sense ànim de lucre que pretén difondre la cicloescalada i donar a conèixer ports de muntanya i llocs d’interès turístic o mediàtic pels cicloturistes. Les trobades del BIG són molt diferents a les marxes cicloturistes per etapes de l’estat espanyol, ja que no hi ha una organització com tal, sinò que cada ciclista participa a títol individual. El BIG proposa uns allotjaments econòmics en mitja pensió perquè a la nit els participants puguin compartir experiències tot sopant, però la idea és que cada ciclista sigui autosuficient i tingui el seu propi mitjà de transport d’un punt a un altre. Des del BIG es facilita que es posin en contacte per compartir vehicle.

La llibertat és el punt clau d’aquestes trobades. Cadascú pedala els quilòmetres que considera oportuns, a la seva velocitat i fa tants colls com pot i vol cada dia. Això sí, hi ha punts de reagrupament per fer fotos a dalt dels ports. Aquesta filosofia és el resultat de l’esperit BIG que és el descobriment de colls i carreteres que fan els seus membres, moltes vegades en solitari, per països de tota Europa.

Es tracta d’una trobada de cicloturistes que volen compartir carretera amb gent de tota Europa la seva passió pel cicloturisme i per la cicloescalada. Descobrir d’altres maneres d’entendre el cicloturisme, xerrar idiomes i fer nous amics. Això és el BIG! Més de 352 ciclistes de l’estat espanyols ja són membres del repte BIG.

A continuació us adjuntem el programa provisional d’aquesta trobada que tindrà com a camps base les localitats de Bellaterra, Berga i Sort:

diumenge, 6 de juliol: Nit a Bellaterra.

dilluns, 7 de juliol (etapa 1): Trasllat en cotxe de Bellaterra a Sant Celoni. Recorregut en bici Sant Celoni – Turó de l’Home (BIG 433) – Coll Formic (BIG 434) – Sant Celoni. Nit a Bellaterra.

dimarts, 8 de juliol (etapa 2): Trasllat en cotxe de Bellaterra a Olot. Recorregut en bici Olot – Coll de Bracons (BIG 432) – Olot – Camprodon – Vallter 2000 (BIG 431) – Camprodon – Olot. Nit a Berga.

dimecres, 9 de juliol (etapa 3): Recorregut en bici Berga – Coll de Pal (BIG 430) – Berga – Rasos de Peguera (BIG 429). Opcional Coma Morera des de Puigcerdà. Trasllat en cotxe de Berga a Sort. Nit a Sort.

dijous, 10 de juliol (etapa 4): Recorregut en bici Sort – Coll de Cantó (BIG 428) – Port de la Bonaigua (BIG 426) – Llac de Sant Maurici (BIG 427). Trasllat en cotxe fins de Sort a Bellaterra. Nit a Bellaterra.

divendres, 11 de juliol (etapa 5): Montserrat (BIG 435) + la cara oculta de Montserrat + Sant Joan. Nit a Bellaterra.

dissabte, 12 de juliol: Opció 1: Turisme per Barcelona. Opció 2: Tour de Madeloc. Opció 3: Comiat. Nit a Bellaterra.

diumenge, 13 de juliol: Comiat.

Les reunions del BIG van començar l’any 1994 i han visitat països com ara Bèlgica, Holanda, Suïssa, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, França, la República Txeca o Polònia. Després de Catalunya, tocarà visitar Grècia a l’any 2015.

Si esteu interessats en participar no dubteu en visitar aquest event al Facebook.

Anuncis
Categories:De tot una mica
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: