Pàgina d'inici > Brevets > 140 ciclistes van prendre part a la BPB 2012

140 ciclistes van prendre part a la BPB 2012


Un total de 140 ciclistes van sortir des del Velòdrom d’Horta de Barcelona a les 6 hores del matí el passat dissabte 26. El repte, com cada dos anys i ja van vuit, era cobrir el recorregut de 600 quilòmetres que uneix la Catalunya Sud i la Nord en menys de 40 hores.

En aquesta ocasió el traçat pujava per la carretera de la costa nord amb controls a Lloret de Mar i Torroella de Montgrí. Després d’uns quilòmetres per l’Empordà, nou control a Peralada per atacar el tram francès entrant al país veí pel Coll de Banyuls. Per tots els participants, aquests van ser els quilòmetres més durs. Després d’un bon refrigeri al control 4 d’Amélie-les-Bains, els ciclistes es van enfrontar el retorn a Catalunya ascendint el dur Col d’Ares.

Quasi bé tots van aprofitar algun dels dos següents controls, a Ripoll i Sant Esteve d’en Bas, als volts del km 400, per fer una parada més llarga, refrescar-se, canviar-se de roba i dormir una estona.

A partir d’aquí, terreny complicat ple de dificultats que prova les forces de tots. El Coll de Condreu, abans del control de Folgueroles, o el Coll de la Pollosa, abans del penúltim control a Calders, van fer mal a les cames. Després d’aquest últim punt només quedaven el Coll de Lligabosses i el Forat del Vent per arribar a l’objectiu de l’arribada al Velòdrom.

Finalment 127 van ser els que ho van aconseguir. Destaquem al més veterà, que va ser Joan Manel López (Esport Ciclista Valls) amb 69 anys i també al més jove, Marc Estrada (Sport Ciclista Català) amb només 18 anys. Les tres dones que van participar -Lourdes Berrueta (CC Donostiarra), Véronique Nuns (VC Vallespir) i María Jesús López de Erenchun (SC Vitoriana)- també van aconseguir arribar a Barcelona.

Des de la Comissió de Cicloturisme de la Federació Catalana de Ciclisme volem agrair l’inestimable ajuda dels clubs que s’han cuidat dels controls: Club Ciclista Lloret de Mar, Club Ciclista Baix Ter, Esport Ciclista Figueres, Vélo-Club du Vallespir, Club Ciclista Ripoll, Club Ciclista Bas, Unió Ciclista Vic, Club Ciclista Calma Sant Julià i Club Ciclista Calders Bike.

També volem agrair la col.laboració per part dels nostres patrocinadors Probike, Cannondale, Caldos Aneto, donamvida.com, Motor Mollet Molletauto, El Collell Casa de colònies i Cafès Marcilla.

I volem donar les gràcies molt especialment a tots els amics i voluntaris que han estat treballant durament aquesta setmana i durant els mesos anteriors per poder portar a terme aquesta BPB que esperem poder repetir l’any 2014.

Visiteu el bloc de la BPB-2012 per llegir les cròniques del participants i veure més fotos (secció “Compartir”).

Categories:Brevets
  1. Miquel Romagosa Bassany
    Juny 7, 2012 a les 4:48 pm

    Tinc que donar un agraïment molt fort en els components del control de Calders, doncs jo sols vaig fer els 600 qms.meinys 200 metres, perque en entrar a la població de Calders, la cadena es va trencar i no portaba cap eïna per reparar-la i al dir-ho en els nois del control que jo tenía que abandonar per no poder-la reparar, un dells en va dir que me la reparaba si jo no abandonava i li vaig respondre que no, va anar a casa seva a buscar les eïnes i me la va reparar. (“Xapó” i molt agrait per la reparació). Vaig continuar cap a Barcelona i dintre de lo que jo em pensaba vaig arribar en 34,55 h.

    Cicloturista nº 36
    Miquel Romagosa Bassany

  2. Juanjo NAVARRO
    Octubre 1, 2012 a les 6:23 pm

    Hola Miquel Romagosa.
    Quina sort trobar-se bona gent que t’ajudi desinteressadament. I quina gran experiència, algún dia m’agradaria poder fer una randonneur similar.
    Una salutació.
    Juanjo.

  3. Miquel Romagosa
    Desembre 29, 2013 a les 8:16 pm

    Hola Juanjo:

    Si te ho proposes pots fer les randonneurs que vulguis, tot es questiò de mentalitat.
    Salutacións cordials.
    Miquel Romagosa

  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.