XXII PEDALADA BARCELONA-SITGES 2016

La XXII Pedalada Barcelona-Sitges revindicarà la seguretat dels ciclistes el diumenge 13 de novembre

 

TOTES LES NOVETATS DE LA PEDALADA 2016 AL NOSTRE FACEBOOK

 

Amb el lema “Compartir amb respecte és més segur”, el proper diumenge 13 de novembre tindrà lloc la vint-i-dosena edició de la Pedalada Barcelona-Sitges per reivindicar la seguretat viària dels ciclistes a la carretera.

Compartir amb respecte és més segur

 

INSCRIPCIONS

Les inscripcions només es podran fer a través del web www.bicinscripcions.cat. No seran vàlides les inscripcions dels ciclistes que siguin menors de 15 anys el dia de la Pedalada. A l’hora d’inscriure-us, al formulari haureu d’indicar el vostre DNI i data de naixement. Pulseu el botó BUSCAR DADES i el sistema retornarà si teniu una llicència de ciclisme en vigor. En cas afirmatiu, la vostra inscripció serà totalment gratuïta. Si no teniu llicència haureu d’abonar 5,00 euros en concepte de les assegurances d’accidents i de responsabilitat civil obligatòries per participar. Teniu el detall de les cobertures d’aquestes assegurances en aquest enllaç.

El sistema no envia cap correu electrònic de confirmació de la inscripció. Per saber si tot ha anat correctament, heu de revisar el llistat d’inscrits que trobareu a bicinscripcions.cat.

Les inscripcions es tancaran automàticament el dimarts 1 de novembre a les 12:00 hores del migdia o a l’arribar al límit de 2.500 participants.

 

RECOLLIDA DE DORSALS

A l’hora de fer la vostra inscripció, haureu de triar entre dues opcions per recollir el vostre dorsal:
– Decathlon L’illa: aquest any els amics de Decathlon L’illa col.laboren en l’organització de la Pedalada Barcelona-Sitges i us ofereixen la possibilitat de recollir el vostre dorsal a les seves instal.lacions de l’Avinguda Diagonal, 557 de Barcelona en el seu horari comercial ininterromput de 9:30 a 21:30 hores. Els dorsals estaran disponibles els dies 4, 5 i 11 de novembre de 9:30 a 21:30 hores i el dia anterior a la Pedalada, el dissabte 12 de novembre, de 9:30 a 20:00 hores.
– Velòdrom d’Horta: també podreu retirar el vostre dorsal a la seu de la Federació Catalana de Ciclisme, al Passeig de la Vall d’Hebron, 185-201, en horari de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 des del dijous 3 fins el divendres 11 de novembre.

En ambdós casos haureu de presentar el vostre DNI o document identificatiu per recollir el vostre dorsal. En cas de que volgueu recollir el d’altra persona, haureu de portar el DNI imprès.

El dia de la Pedalada no es faran inscripcions ni es podran recollir dorsals.

Teniu el llistat definitiu d’inscrits en aquest enllaç.

Decathlon L'illa

 

EL DIA DE LA PEDALADA

Com anteriors temporades, LA SORTIDA es farà des de l’Avinguda Reina Maria Cristina. La concentració dels participants es farà des de les 8:00 hores i la sortida serà a les 9:00 hores. Abans, a les 8:50 hores, una destacada figura del ciclisme català llegirà el tradicional manifest.

El dia de la Pedalada no es faran inscripcions i haureu d’assistir a la sortida amb el vostre dorsal identificatiu instal.lat al manillar de la vostra bicicleta. No es permetrà la participació a ciclistes que no tinguin dorsal o que no portin el casc homologat, obligatori per circular per carreteres interurbanes. Podeu venir en qualsevol tipus de bici -de carretera, de muntanya, urbana, ciclocròs, gravel, reclinada…- però està prohibida la participació de bicicletes sense frens i es recomana no utilitzar extensions de triatló.

EL RECORREGUT, de 45 quilòmetres i uns 200 metres de desnivell, passarà pels carrers de l’anella olímpica per baixar al Passeig de la Zona Franca i continuar pel carrer A. Des d’aquí seguirem pel Polígon Pratenc i tindrem l’oportunitat de transitar pel Pont de Nelson Mandela sobre el riu Llobregat que ens portarà fins el Prat de Llobregat.

Continuarem per la part exterior de l’Aeroport i les tranquil.les carreteres de la zona dels camps del Llobregat per Viladecans i Gavà.

Arribarem ja a Castelldefels on, com tots els anys, iniciarem la part més bonica de la Pedalada: les Costes del Garraf tancades totalment al trànsit. A l’arribada a Sitges, al carrer de la Creu Roja de l’urbanització La Llevantina, es podrà gaudir d’avituallament líquid i tornarem a sentir el manifest reivindicatiu.

Els Mossos d’Esquadra acompanyaran a tots els participants al llarg del recorregut, amb seguiment d’helicòpter inclòs, i també hi haurà presència d’ambulàncies, motos de recolzament, policies locals i voluntaris. Les carreteres per on transitarem estan obertes al trànsit, motiu pel qual haureu d’acomplir totes normes de circulació, especialment no envair el vostre carril contrari. Podeu visualitzar els detalls de la ruta en aquest mapa virtual: www.mapmyride.com/routes/fullscreen/1311051118

Des de la Federació Catalana de Ciclisme us animem a participar en aquest clàssic esdeveniment de final de temporada. És el dia per reivindicar la nostra seguretat a carreteres i ciutats.

No us quedeu a casa!!


 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

 

COM ARRIBAR EN TRANSPORT PÚBLIC?
EN TREN RODALIES (Estació de Barcelona-Sants): aneu a la sortida de la Plaça dels Països Catalans. Aquí avanceu direcció al centre de la ciutat, gireu a la dreta pel Carrer Tarragona i seguiu fins la Plaça Espanya pel carril bici. Un cop a Plaça Espanya, gireu a la dreta passant per davant de l’Hotel Plaza i creueu el Carrer Creu Coberta i la Gran Via de les Corts Catalanes per arribar.

EN TREN FGC (Estació Barcelona-Plaça Espanya): l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat més propera és la de la Plaça Espanya, de la xarxa Llobregat-Anoia (línies L8, S33, S4, S8, R5 i R6). La sortida de l’estació està a 100 metres de l’Avinguda Reina Maria Cristina.

EN METRO (Línies 1 i 3, Estació Espanya): l’estació de Metro més propera és “Espanya” de la Línia 1 (vermella) i la Línia 3 (verda). La sortida de l’estació està a 100 metres de l’Avinguda Reina Maria Cristina.

LA TORNADA
La tornada a la població d’on vingueu és lliure. Si voleu fer-la en tren, no hi ha problema en que l’agafeu a l’estació de Rodalies de Sitges. L’única recomanació és que us repartiu pels vagons dels trens per evitar aglomeracions. Hi ha trens de la línia R2 cap a Barcelona cada quart d’hora. Podeu consultar els horaris a la pàgina de Rodalies de Catalunya. Podeu seguir el camí desde l’arribada de la Pedalada fins la estació d’aquest mapa.

ALTRES INFORMACIONS
Tindreu a la vostra disposició a la mateixa zona d’arribada de Sitges lavabos mòbils i podreu fer servir les instal.lacions del Camp de Futbol d’Aiguadolç. Us demanem que feu les vostres necessitats en aquests lavabos i no a qualsevol lloc per evitar queixes dels veïns de la urbanització.

Recordeu que les inscripcions es tanquen automàticament el dimarts 1 de novembre a les 12:00 hores del migdia o a l’arribar a 2.500 participants. No serà possible apuntar-se un cop tancada la inscripció. Quan us inscriviu a través de la pàgina rebreu una confirmació en la pantalla i també apareixereu al llistat de participants.

Podeu fer preguntes i comentaris al correu cicloturisme@ciclisme.cat.